hehe

Friday, November 5, 2010

Zakat sebagai pas rasuah pilihanraya?

cnk: ntah! org bagi zakat ko nak tuduh rasuah lak!

anon: ye ke? masalahnye zakat kepada orang asli yang mualaf mmg halal kan? tapi kalau duit zakat TANPA akad...tu haram kan?

cnk: betul2! nak wat mcm mane kan? dah memang kebetulan lak time2 pilihanraya ni diorng nak masuk Islam! berkesan sungguh kempem nik ajis, sampai org masuk Islam!

anon: tapi sekurangnye kan...bnde tu betul kalau nak dipertikaikan pon hukum dier masih tepat....lgpon nak melawan dengan kempen 250 najib...nak buat macam mane lagi......cume dicari jalan yang betul...x delah main kasik je duit dalam bilik.....buat terbuka kan? selalunye rasuah orang buat tertutup...dalam bilik dalam sampul

cnk: betul2. at least nak rasuah pun biar la atas nama Islam! ape da BN ni! suka membelakangkan agama.

anon: zakat bukan rasuah......selesai la soalan ko tu.....

cnk: betul tu. ini zakat la. mcm dulu tu la. dulu tu sedekah seks. ia masih sedekah, dapat pahala tu. kita tau la kan. kita ni org PAS, pengetahuan agama meluas. tak macam UMNGok tu. tak belajar agama!!

anon: yelah2.....(aku bukan orang pas...aku dah keluar...aku cume anti umno je) tapi masih salah kan BN beli undi? bnde dah terang lagi bersuluh...kemudian x de pulak orang nak siasat...bile nik aziz bagi zakat bersepah pula wartawan bising? tol x?

cnk: macam biasa la. betul ape ko cakap tu. sebab kalau BN menang mesti tipu punya lah! mustahil tuhan tak tolong PAS! kita dah berjuang fisabilillah dah! aku pun tak tau mcm mana boleh malaysiakini dapat tau pasal ni! mesti wartawan umno sendiri yg bagi info ni! cibai tul la..

anon: dulu aku ade mase pilihanraye hulu langat.....aku dah tgk jentera BN beroperasi camne.........

cnk: mmg. umno menang cara kotor. tuih!

anon: yelah2 pas kaki rasuah blkg name agame~! mmg kau pukul anak sindir menantu je kan dengan komen2 ko hehe....aku nak apply gak lah skill ni

cnk: eh dok eh

1 comment:

siddiq said...

hahhaha*gelak guling lite2*