hehe

Saturday, July 9, 2011

BERSIN: TAMBIGA

nih. meh sini.
biar aku citer sket kenapa ramai org melayu sokong bersih ni.
org melayu mmg suka duk ramai2.
nampak hebat padahal bodoh.

naik motor sorang2 tak best.
kene ramai2 baru nampak sempoi.
pastu bila polis amik tindakan, polis jugaaaakkk yg salah.
kerajaan yg salaaahhhh sbb tak sediakan litar lumba utk budak2 bodoh berlumba secara aman dan halal.
cuba suh masuk racing betul2.
jd telur burung puyuh je laaa..

sama la mcm politik. ramai2 nampak gempak.
cuba suh diorng ni bercakap depan2 org ramai.
buah halkum jadi 3 bijik la jawabnya.

baling batu sorok tangan berani la.
berhimpun secara aman kepala hotak korng la.
ape yg amannya kalau terpekik2 menyalak2 tu?
satu negara huruhara tu aman pebendanya?

demokrasi bapak kaulah DESAK dan PAKSA kerajaan tu demokrasi ke?
kita ada pilihanraya.
desaklah time tu dgn cara yg betul.

pilihanraya tak adil?
haha. abah kau tak adil. nak adil macam mana lg?
adil tu kalau abah kau jadi PM??
adil tu kalau seluruh Malaysia ni tukar jadi nama abah kau?

BERSIH ni betul bersih ke daripada pengaruh parti politik?
yakin ke BERSIH ni takde hidden agenda?
hah? oi, melayu, jawab la!!

rupa-rupanya, bersih saja tak cukup.
kene SUCI.
baru boleh diyakini.

BerSHIT!!!!!!
tambiga!

8 comments:

friendsterlogin said...

apsal ada tapi bila aku nak comment ni? ahahaha. i loikkkeeeeee! mari kita bersihkan diri dulu!

tamsis said...

xde tapi2..bersih bodoh!

Amy Syarina said...

xsia-sia aku singgah blog ko...like.like.. (kalo ade button like, aku dah click 20x)..hohoho...

blackjane said...

finally, ada jugak anak Melayu yg ada otak dlm M'sia ni. rajin2kan tgn mengetik, sy dah pasang kerusi meja utk bertenggek di sini. kudoS~

Ali Willaims said...

awesome bro...!

Ali Williams said...

awesome bro....!

SelagiAdaGula said...

nak tunggu A.Samad Said jawab....

ainfaifai said...

eh..selagi ada gula pun komen..