hehe

Tuesday, May 7, 2013

Pakatan Rakyat: Cerita Pasal Kebodohan

mari kita bincang pasal kebodohan pula.

1. tak percaya keputusan pilihanraya? abah ko menang majoriti 20,000-40,000 boleh percaya ke? mak tiri ko menang majoriti 60,000 pun pakai kotak undi luar hantar pakai helikopter? apa pekak sangat telinga ko tak boleh dengar helikopter terbang atas pusat undi?

2. menang sebab undi bangla? eh, ko ingat BN menang majoriti 2-10 undi?? berapa banyak bangla korang tangkap? ade dapat 1,000 bangla kat satu tempat mengundi? kalau menang macam Dato' Tajuddin tu 7,000 majoriti, takkan bodoh sangat ko tak boleh nak nampak 7,000 bangla beratur mengundi? satu kampung boleh bau ketiak laaaaa.

3. ada indon undi 2 kali? buktinya jari kiri dan kanan ada kesan calitan dakwat biru. aik? bukan abah ko kata tenyeh pakai sabun mandi pun boleh hilang ke? kenapa indon tu dan petugas SPR sengaja nak kantoikan diri pergi calit kiri-kanan? kenapa indon tu tak cuci pakai sabun dan kemudian keluar mengundi balik?

4. kenapa bangla? kenapa tak cina dari china? kenapa tak orang indonesia? kan lebih mudah nak tipu. kalau cina tu, muka pun sama penyek je. kalau indon tu, sama je macam muka orang melayu. siap boleh cakap melayu lagi fasih daripada cina malaysia lagi! kenapa banglaaaaa?????

5. ok lah. KATALAH, betul isu BN terbangkan 30,000 bangla naik 4 pesawat tempah khas. BN sanggup bersusah payah, dengan risiko kantoi lagi, dengan kos tinggi, dengan pelbagai-bagai masalah, tapi demi nak menipu PRU, BN sanggup!! takkanlah Pakatan Rakyat tak sanggup nak upah seorang dua bangla RM1,000, bagi ic palsu, calit jari dia dan suruh dia berlegar-legar di kawasan pembungan undi. bila ditangkap, ajar dia jawab "ini BN punya kerja". mana lagi mudah nak buat??

6. apa ke bahalol wakil parti daripada PR? mengulat? makan gaji buta? pergi meliwat? melayan perempuan simpanan? waktu proses undi tu, wakil parti PR tak boleh nampak penipuan? nama aku dipotong pada EMPAT senarai berbeza. takkan la tak perasan.

7. Di Putrajaya, beribu orang kerajaan yang sokong PR. mereka elok sahaja mengundi Husam Musang. sama juga dalam SPR. MESTI ada penyokong mereka. takkan la pengundi PR yang berkhidmat di SPR tengok saja kalau berlaku penipuan?

8. isu dakwat kekal. adakah itu satu-satunya mekanisma mengenalpasti pengundi? ic? senarai nama? no saluran? tapi, sebab itulah penggunaan dakwat kekal ni dicadangkan oleh ahli cerdik pandai PR. sebab mereka tahu yang dakwat ini mustahil akan kekal dan akan menimbulkan keraguan, pertikaian orang. memang inilah yang mereka mahukan. isu ini adalah sebahagian daripada persediaan mereka bila kalah PRU13.

******************

macam ni lah wahai golongan tak faham bahasa ni. terimalah kekalahan walaupun pahit. ya, aku akui. memang nampak sokongan berat kepada PR. Bilangan undi pun lebih banyak. tapi itulah kelemahan (kecantikkan) demokrasi. keputusan mewakili kehendak kawasan setempat.

Sebab itu aku tergelak kecil melihat budak-budak kampung (Kg.Gajah) beria-ia mengangkat sepanduk turunkan harga kereta dan hapuskan tol. berapa banyak kereta atuk-atuk dan opah-opah tu nak beli? baik mereka beli gigi palsu. sebab itu juga membuktikan, kenapa manifesto tak logik populis ini hanya diterima di bandar-bandar.

******************

sudah jadi lumrah.

anwar cakap mahkahmah penipu.
mahkamah adalah alat umno.

tapi bila kes liwat dia menang,
kenapa diterima pula keputusan menipu itu?

Anwar cakap PRU13 dicatur BN.
Berpuluh lagi kerusi PR menang,
bapak yahudi ko catur?




















39 comments:

Anonymous said...

lulz yang dia perjuangkan adalah untuk bersihkan nama dia . dah mahkamah ptuskan dia tak bersalah,macam dia tuntut so on what reason dia nak komplain lebih2.dia demand kebenaran,kebenaran yg yg dia dapat pekehel nye dia nak bising lebih2.and one more thing jangan taksub sangat ke utusan.tak adil rasanya kalau dengar cerita dari satu side sahaja.and study the deen I.A we'll find the unity

amelynn said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

teruskan menulis bro

cucunenekkebayan said...

Erk. Maaf. Aku bukan cybertrooper umno/bn. Tugas aku bukan nak tarik undi ko pun. Suke hati abah ko nak pangkah mana. Adik, tak cukup banyak buat "kajian" ni. Pergi cari lg blog2 Pro PR yg lain. Laaaaagi banyak carut. Tp lutut aku ketar bila takut di warning oleh generasi Y ni. Mcm la aku ni generasi E!

cucunenekkebayan said...

Ooo. Selama ni perjuangan dia bersifat individu la?? Patut laa. Kenapa keputusan yg menyebelahi dia dianggap kebenaran, kalau against dia dianggap penipuan? Mcm mana pula kebenaran utk saiful bukhari?? Jgn taksub sangat dgn anwarrr!!!

cucunenekkebayan said...

Tengkiu

cucunenekkebayan said...

Kalau awal2 dh ade attitude "kalau kami percaya seorg, kami akan percaya sampai mati", generasi y mcm ko ni mmg menakutkan laa. Ni namanya generasi jumud. Takpe. Teruskan membina kepala otak tu. jgn block otak kt satu org sahaja. Baca posting terdahulu di blog ini. Adakah aku pegang pada "kepercayaan seorng sampai mati?"

Anonymous said...

Adui generasi y.. Aku gi ceramah pr.. Siap ikut bini anwar.. Tapi mulut dia..mak aikh.................. Nak aku sumbat pakai lesung batu je..

Anonymous said...

Nampak sgt anonymous atas ni bnyk bc harakah.aku anonymous baca bnyk input. KAHKAH

Anonymous said...

Hahaha..generasi Y.. Dlm erti kata lain mcm lalang..

Anonymous said...

amelyn tuh budak2 lagi. generasi Y yg sgt memalukan kahkah.

Chong Meng Teh said...

mari kita imbas kembali proses pilihanraya kita ni.. semua media utama papar manifesto BN, PKR cuma kat internet. dari mula lagi, dah tak adil. tak perlu kita persoalkan keputusan pru.. kita persoalkan proses pilihanraya pulak.. spr harus jelas kepada rakyat mengapa ada kotak undi dlm teksi, dipindahkan ke kenderaan lain olh org spr dan dijumpaii kat padang? JPN harus jelaskan mengapa orang asing ada kad pengenalan? kalau pilihanraya dijalankan dgn adil, memang tak ada ruang utk orang lain utk persoalkan.. won flat and square... mengapa setiap kali recount, tiba2 kiraan undi bn melonjak? mengapa bila parti lain nak recount, spr tak bagi?

Michelle Henry said...

Ok sgt suke ngan statement itu yer...hahaha..nak tgk lagy new2 post!!!

Anonymous said...

Hope new post wif new story...sgt suke ngan penulisan kamu...hehe!!

Anonymous said...

haha...bodoh betul..u org kampung mesti la fikir pasal tu je..tinggal je la kat kampong bodoh oi...

Anonymous said...

haha...approval konon...bodoh babi...

Anonymous said...

bodoh...kalau bn menang semua kerusi...semua org tau la dia menipu...bodoh tolol...otak udang..org2 kampung kena fikir pasal cucu cicit la asshole...org kampung punya cucu semua pun tak beli kereta ke?
u jgn beli kereta la...naik teksi gi keje...bodoh betul

cucunenekkebayan said...

hebaaatttt. analisis guna otak. jgn sondol je. ni bukan kerja meliwat. ni kerja berfikir. manifesto kene la bersifat menyeluruh. bukan utk sesetengah org sahaja. opah ko undi sebab ko nak beli kereta?? haha. kesian.

Afir Hamidi said...

jap2 Mr... nak tanya lah... boleh bagi details tak dgn segala macam acquisitions yg awak baru bentangkan kat atas tu. kotak undi dalam teksi tu dekat parlimen mana adun mana? orang asing yang ada ic tu mengundi dekat mana? setiap kali recount tu dekat mana? pusat mana? daerah mana? saya nak tanya la faham ke tidak proses sebenar pilihanraya ni? tahu tak undi dah di kira dari awal lagi? di setiap pusat di hadapan semua agents? di tandatangani oleh semua agents? tak timbul soal undi bertambah. kalau undi bertambah kenapa agent dari PR tak bantah? kenapa tak bantah semasa di PDM? kenapa? mcm ni lah. saya nak tanya jugak En Chong, kalau awak rasa awak berintegriti saya cadangkan pilihanraya seterusnya... daftar nama untuk jadi petugas SPR. jgn duduk kangkang depan komputer siang malam asek nak create perceptions. tuduhan2 awak dekat atas tu semua tak berasas. takde figure. merely acquisitions! kalau nak main tuduh2 saya pon boleh tuduh semua drama kotak undi jumpa dekat padang, bangla pegang ic, blackout and segala macam drama pilihanraya ni rekaan pakatan pembangkang untuk menutup kekalahan. lets read something in english now:

At 6.57pm DSAI dramatically announced victory for PR & urged UMNO/EC to not hijack result. 6.57pm is too early so what was that about? PR top ppl would know it will not win majority & proceeded to employ tactics from thereon to discredit any eventual BN win (and a slim victory was expected). The impression that I get is, the only way the election would have been 'fair' is if PR had won so BN win could never have been fair. Yes, there were other question marks but how many banglas were caught voting? Enough to swing the result? How many blackouts & where did it happen? Must be at least at 22 Parliament seats for a swing. The thing is, BN won because it still has supporters. Unfortunately, some PR supporters are dead convinced it had won (via mind games of unofficial results announced by PR leaders). When BN did win, the reaction by these quarters are as if ppl who voted BN did not exist. When we lose, we can either acknowledge the majority voice or say it's unfair based on allegations that might be or might not be true and ignore the majority. Many here chosed the latter which simultaneously disregards the will of equal citizens who still wanted BN. Do not worry, PR made a very strong showing & BN is not celebrating as they now fear the rakyat. PR might have lost, but the rakyat won, it just needs to realise it.

Sorry la tuan rumah. panjang menjela2 pulak

Anonymous said...

Org bandar je rakyat malayia.. Org kampung ni hamba korang je.. #sarcasm

Anonymous said...

Bp najib bagi ko sebulan?

Kulaan Niring said...

Sorry ye cucunenekkebayan...

Gua dapat dari bbm yg xda link so syer ngan org lain tanpa mengetahui sapa yg buat entri... itu pun just update using bb jer x sempat bukak laptop...

Apa pun... huraian yang bagus sampai member2 macai Fuckatan meroyan...

Sekali lagi selaku blogger yg faham etika blogger memohon maaf atas kekhilafan sumber...

-kulaa niring-

mine said...

Generasi Y pekebenda tu ? I pun generasi Y la ye x ? Tahun 93. Sepatutnya kite ni inshaAllah yang akan teraju masa depan negara, kite ni xbole bersikap percaya sorang percaya smpai mati. Cuba buka minda sikit. Setakat ni, setakat setahun ni saya baca pelbagai blog, honestly blog pro pr bahasa lagi sangat kesat. Dan biasanya penyokong BN ni jenis amalkan diam. And when i log in my fb, i often see those side keeps posting bad things, spreading rumors. Kita ada salah, diorang pun ada. Tlgla jgn malukan generasi Y ni. Haha. Rasanya terlalu ramai dah memalukan generasi Y ni.

Tony Stark (Bukan nama sebenar) said...

"kalau awak rasa awak berintegriti saya cadangkan pilihanraya seterusnya... daftar nama untuk jadi petugas SPR. jgn duduk kangkang depan komputer siang malam asek nak create perceptions."

ini komen paling mantap skali bro!

cucunenekkebayan said...

Hahahaha

cucunenekkebayan said...

Hehehe. Saje je. Xde hal sebenarnye.

Anonymous said...

bila org post memihak sikit ke BN ramai yg memacaikan orang yg post tu. kata mereka, ni mesti macai UMNGOK.tapi bila pk balik, anda dengan suka hati sahaja memacaikan org, anda tu bukan macai jugak ke? anda 83juta kali macai PR.kahkah!

-cucunenekaku-

Anonymous said...

lyn 83juta macai PR..hehehe...dorang ni kita bg fakta pn x nk dgr..cite putar alam gak dorang nk dgr kn..ada yg crite kotak undi di buang melalui heli (udara) & kt sungai..nk gelak dgr mcm2 auta tul..

Anonymous said...

tu la, orang yg menyokong pakatan tu semua mesti tengah period,setiap kali komen or bash pasal apa2 berkaitan BN@ SPR mesti komen dengan penuh emosi. type pakai kaki ke weh?

-KAK TON-

Anonymous said...

Itu baru generasi y.. dia belom tgk generasi z..pastu patah balik jadik a,b,c dan seterusnye. Boleh gitu?. hihihihi apepon memalukan generasi y jer hujah pepanjangnye itu.. pity..

Anonymous said...

ikhals dr hati semua org. nak ckap x terluah.terima kasih saudara
bg pihak sebelah sana sedar sambil ketok kepala sendiri.

Anonymous said...

Cube adik yg katenye dr geneasi y bace dan hayati kembali dr........
perenggan pertama dan kedua : "x sokong mana2 parti sbb x ckup umo lg." So adik pon godek mane2 saje sumber dr pelbagai media. Ok stop kat sini (cube simpan dlm minda yer.. takot lupe lg..hihi)

Perenggan ketiga dan keempat : ape yg akak abg dr generasi old skol or mungkin akak abg pon generasi yg same mcm adik, bace d perenggan ini boleh"senyum"dah ilmu kajian adik psl politik semasa belum cukup umphhh lg.. kenape? trang2 adik cume mengkaji dr sudut berat sebelah jer.. Jgn salahkn sebelah pihak je dik.. dah selidik semua blog? Semua newspaper? Atau ape2 semua lagi yg dkire boleh bndingkan dgn pihak yg satu ni? Mesti tak kan? Caci maki ke carut marut ke rasenye sume pihak ade. Fair and square. Cume bukanlaj semua.. Ok stop sini...

Sambungan perenggan keempat sampi lah abis : "al kisah kami ini jenis suke ikot trend" wow! Yg ni nk tergelak goleng2.. trend percaye pd sorg tuh nk bg thumbs down bole? Kenape? Haa.. adik bace balik post reply adik yg 1st ni. Maleh nk hurai.. adik kan rajin berblog..bertwitter berfb dan bermacam2 BER lg.. sila rajinkan diri.. dimane ade kemahuan maka disitu ade jln jwpnnye.. adik kan golongan y yg Cerdik Pandai.. haa camtulah..

So pesan akak/abg/rakan generasi y utk adik : tak salah nk trendy dan x salah nak perubahan pon dik.. tapi sebelum nak ikot trend n perubahan tu jgnlah mudah terpengaruh budaya barat pula.. kite masih punya agama bangsa dan negara. Keperibadian kite mencerminkan diri kite.. peace and say no to war ye dik.. muah! Syg adik.

Anonymous said...

Dulu pegi ceramah bob lokman.. Ok la bila cerita psl agama.. Lame2 naik meluat plk, sampai org angkat kaki.. Cerita dalam kain seluar dlm coli org, kata nak tegakkan agama.. Ni p ceramah cerita lucah plk..

Anonymous said...

Kalu tau ad ic keluar utk warga asing.. Da lame saya apply kan utk suami sy..

Anonymous said...

Jalan raya pun jammed lintang pukang.. Nak turunkan harga kete.. Klu tol xde, xde la lampu jalan, jalan turap, kete mati tgh jln xde tow peronda PLUS yg nak nolong..

Anonymous said...

Teruskan menulis bro. Post kat facebook skali, Supaya aku tidak muntah melihat post kutuk BN je. Aku tak la suka sgt BN. Tapi lagi meluat tengok orang2 alim duk menggila mengutuk tanpa pikir panjang. Jgn la aku tutup account fb akibat kemeluatan yg melampau.

Anonymous said...

eh eh mcm lahanat pula org yg guna word tolol and asshole tu..ape ke hampeh naek teksi??lrt,ktm,bas melambak..gunakan.kalau nak sgt pkai kereta ikut kemampuanlaa..selera bmw,mercedez tpi keje kerani je..mmg botakla nak bayar minyak..guna akal sikit..ak merayu ni..dan sorilah ni 1st time ak mencarut..berdosanya aku..

Anonymous said...

btol tu..post kat fb..then share ramai2..ni pun da ramai yang meroyan dan naik hantu bace ni..tpi ak puas ati sbb da tak tahan dgn fitnah dorg yg sering di share dgn gembiranya

Anonymous said...

Hahaa dede mu